Máis de tres millóns de euros para o lavado de imaxe entre Concheiros e a avenida de Lugo

Máis de tres millóns de euros para o lavado de imaxe entre Concheiros e a avenida de Lugo
Máis de tres millóns de euros para o lavado de imaxe entre Concheiros e a avenida de Lugo

A intervención busca o calmado do tráfico reordenando as vías e accesos que conflúen no nó de Concheiros e facilitando a conexión co barrio de Fontiñas


Un total de 19 empresas presentaron as súas ofertas para executar as obras de mellora e integración paisaxística do Camiño Francés no cruce da avenida de Lugo coa rúa Concheiros, no municipio de Santiago. 

Esta nova actuación nas entradas no Camiño de Santiago á cidade, licitada por máis de 3 millóns de euros, ten un prazo de execución de 12 meses.

Trátase dunha actuación integral, orientada a facer que o Camiño nese punto da cidade sexa máis identificable, devolvéndolle en parte a continuidade que se viu truncada cando se executou a avenida de Lugo a modo de rolda urbana. E, ao tempo, procura a mellor integración paisaxística na trama da cidade, reordenando todos os accesos que conflúen no nó de Concheiros.

As obras permitirán transformar o actual nó nunha gran praza de 6.000 metros cadrados e que compatibilizará o tránsito ordenado e prioritario dos peregrinos cun tráfico rodado fluído e seguro, facilitando, ademais, a conexión de Concheiros co de Fontiñas.

O departamento de Infraestruturas da Xunta ten programada para esta actuación no Camiño Francés unha reordenación de todas as vías e accesos que conflúen no nó de Concheiros, facilitando movementos máis seguros, tanto para vehículos como para peóns e peregrinos. 

A actuación inclúe a creación dun gran espazo verde máis humano, que contribuirá a facer do Camiño unha ruta moito máis identificable, pero tamén máis satisfactoria e positiva. E para iso darase continuidade á ringleira de árbores existentes na avenida de Lugo cara arriba, ata o cruce de Concheiros.

De cara a reforzar a seguridade viaria da Avenida de Lugo -que manterá os dous carrís de baixada e de subida-, cambiarase o pavimento existente nese punto por un chan de lastras, para crear no condutor unha sensación visual distinta que o levará a reducir a velocidade, fomentando un maior respecto entre condutor e camiñante. 

Tamén para ofrecer unha maior continuidade á ruta xacobea no cruce de Concheiros, e facer que a traza do Camiño sexa moito máis identificable para o peregrino, disporase nesa zona de iluminación específica que lle servirá de guía ao camiñante. Se instalará unha tira de luminarias colgantes no nó de Concheiros que guiarán os seus pasos cara á Praza do Obradoiro.

Esta proposta, ademais de acadar un tráfico máis lento coa creación desa nova zona verde e a diferenciación do pavimento no nó de Concheiros, tamén inclúe a execución de dúas novas glorietas que favorecerán o acceso ao barrio de Fontiñas e mellorarán os tráficos urbanos, facéndoo así o tráfico máis fluído.

Executarase unha primeira rotonda no cruce coa rúa Londres, que facilitará a mobilidade cara a equipamentos esenciais desa zona, como pode ser o Centro de Saúde ou o da Cruz Vermella. E outra glorieta máis arriba, no cruce do Conservatorio de Música e a actual estación de autobuses -no futuro o novo edificio administrativo da Cidade de San Caetano-, que fará os tráficos máis seguros, nunha contorna que rexistra gran cantidade de movementos cara estes equipamentos, e tamén de continuación cara a San Caetano ou cara a zona comercial das Cancelas.

Estas solucións de integración paisaxística pensadas para a avenida de Lugo na zona de Concheiros tamén servirán para mellorar os tráficos urbanos e suporán unha mellora significativa para todos os veciños de Fontiñas e tamén a contorna. Disporán dun barrio máis familiar e máis verde, máis integrado na cidade e máis unido ao de San Pedro, na liña con eses retos e obxectivos que a Xunta ten fixado para a Galicia da próxima década.

Comentarios